Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.
LT
Naujienos
Vilniaus Belgian Dubbel: Keturių Lengvų Žingsnių Pažintinė Kelionė
2020.02.11

Vilniaus Belgian Dubbel: Keturių Lengvų Žingsnių Pažintinė Kelionė

Nuo rūkyto alaus ir pilsnerio iki IPA bei vaisių alaus, taip pat daugybė kitų rūšių – įvairovės alaus pasaulyje šiandien tikrai netrūksta. O kur dar skirtingos šalys ir kultūros, kiekviena su savomis tradicijomis ir alaus istorija. Tačiau ne paslaptis, kad Belgija, nors ir maža, visada išnyra kaip viena labiausiai pasižymėjusių šioje sferoje. Ir jei net kalbėtume tik apie Dubbel alų, jis gali svyruoti nuo rudos iki labai tamsios, neperregimos spalvos. Įkūnydamas karamelės saldumą, taip pat gali turėti kakavos, tamsiųjų vaisių, razinų, gvazdikėlių  aromatą ir skonį  bei daug kitų elementų, balansuojančių gana plačiose ribose. Kaip matome, ne viskas taip paprasta ir tokia charakteristika slepia daugiau už etikečių užuolaidų nei galėtume pamanyti. Tačiau keturi lengvi ir greiti žingsniai – tik tiek mums prireiks susipažinti su aromatinguoju Belgian Dubbel alumi. Einam kartu!

1 Žingsnis: Viskas Prasideda nuo Istorijos

Nedažnai specifinio alaus ar kito gėrimo istorija mus gali nukelti tūkstančius metų atgal. Tačiau belgišką alų ir vieną jo žymiausių atšakų Dubbel galima atsekti iki pat 529 m. Būtent šie metai yra laikomi trappistų vienuolyno ordino pradžia Italijoje. Bet ką bendro tai turi su Belgian Dubbel alumi? Viską ir dar daugiau!
Turbulencijos trappistų vienuolių gyvenime netrūko – nuo susiskaldymo ir persikraustymo į Prancūziją 1659 metais iki jų išvarymo į Belgiją. Šaliai įgavus stabilumą ir nepriklausomybę, šalia intensyvaus meldimosi po daugiau nei 8 valandas per dieną jie nusprendė daržovių bei vandens dietą papildyti alaus virimu. 
Ilgai netruko, kol vienuoliai išgarsėjo kaip vieni geriausių aludarių ir į pasaulį paleido ne vieną unikalią alaus rūšį, įskaitant ir Dubbel!

2 Žingsnis: Dubbel Alaus Ištakos

Belgiškas alus garsėja savo rūšių įvairove ir Dubbel yra neabejotinai vienas iš favoritų tarp alaus mėgėjų. Tuo metu Belgijoje buvo įprasta žymėti alaus daryklų gaminius pagal stiprumą ir lengvai suprantamais pavadinimais – single, dubbel, tripel ir quadrupel, kurie atitinkamai apibūdina alaus stiprumą nuo 3 % iki  14 %.
Nors stiprumas ir smarkiai skyrėsi, pirmieji alūs turėjo bendrą bruožą – tamsią ir sodrią spalvą, o blyškiu ir auksiniu vėliau tapo tik „Tripel“ alus. Ir tai mus veda prie trečiojo žingsnio, kuriame susipažinsime su mūsų Vilniaus Belgian Dubbel stiprumu bei sudedamosiomis dalimis.


3 Žingsnis: Stiprumas ir Sudedamosios Dalys

Mūsų gaminamas Vilniaus Belgian Dubbel alus yra 6,5 % stiprumo ir pasižymi puikiu balansu tarp rinktinių sudedamųjų dalių, kurios sukuria ypatingą pojūčių spektrą.
Pagrindinis ingredientas ir šio alaus pamatas – belgiškos aukštutinio rūgimo mielės Safale S-33, kurios, fermentuodamos alų aukštesnėje nei įprastai temperatūroje, išskiria aromatingus eterius, polifenolius ir aukštesniuosius alkoholius.
Karamelinis Miuncheno, Biscuit ir aromatinis salyklai suteikia skonio pilnumą, o Magnum ir Styrian Goldings apyniai -  subtilų aromatą bei švelnų kartumą. 
Karamelizuotas belgiškas sirupas naudojamas tam, kad išgauti aukštesnį alkoholio kiekį, bet tuo pačiu jis būtų „švaresnis“ ir mažiau jaučiamas skonyje, be to, jis suteikia puikų karamelės ir razinų aromatą.
Visa tai tam, kad spalvinga įvairovė skonyje kviestų sugrįžti prie Vilniaus Belgian Dubbel išskirtinio charakterio.

4 Žingsnis: Spalvinga Įvairovė Skonyje

Kertinis akmuo šioje keturių žingsnių kelionėje yra, be abejonės, šio elio stiprus ir aromatingas profilis, kurio spalvinga įvairovė gali nustebinti daugelį.
Jeigu alus, kuriame persipina džiovintų vaisių ir šokolado skonis, skamba gerai, palaukite, kol sužinosite, jog tai tik pradžia. Gvazdikėlių natos, švelnus skrudintas salyklas bei karamelizuoto cukraus saldumas paverčia šį alų tikru Belgian Dubbel!
Tai vienas iš labiausiai intriguojančių skonio derinių, nestokojančių turtingo nueito kelio ir istorijos. O šio alaus paplitimas ir populiarumas Europoje bei už jos ribų kalba pats už save.

Ankstesnės naujienos

2019.08.01

Nuo šiol prie pilstomos produkcijos gretų prisijungė pušų, bei eukalipto aromatais stebinantis, be jokių dirbtinių dažiklių ir saldiklių pagamintas Retro Baikal

Plačiau
2019.06.14

Informacija apie krautuvių darbo laikus per Jonines

  1.  

Plačiau
2019.06.14

Kaune mūsų ieškokite adresu Pramonės pr. 6B

Plačiau
2019.04.29

Gegužės 1 d. krautuvės dirbs įprastu grafiku išskyrus...

Plačiau
2019.04.11

Informacija apie krautuvių darbo laiką Velykiniu laikotarpiu.

Plačiau